Kategoriarkiv: Bästa fond

Bästa fond – blogg om om de bästa fonderna

Japanfonder – landet öppnar upp men går mot en recession 2020

Japan håller på att öppna sina dörrar för utländska turister och investerare. Landet förbereder sig för att vara värd för de olympiska sommarspelen 2020 efter att de haft ett lyckat rugby VM. Det finns en politisk vilja att öppna upp landet för en bredare målgrupp i världen, inte bara turister utan också skickliga arbetstagare, Inkommande… Läs mer »

Hur går det för hedgefonderna under 2019

Hedgefonder hade sina sämsta resultat sedan 2011 under 2018. Under 2019 är tillväxten svagare och det har varit nära låkonjunktur tillväxt trots det började året bra för de nordiska hedgefonderna under januari till april och men i maj var det viss avmattning vilket följer hur börsen gick. Vad är en hedgefond? Definitionen av en hedgefond… Läs mer »

Brasilienfonderna går starkt

Under de tre senaste åren (2016-2018) är det Brasilienfonder som haft den högsta avkastningen. Många Brasilienfonder har börjat bra under 2019 och börsen har varit i en positiv trend från juli 2018 till de första månaderna 2019. Sydamerikas största ekonomi har flera stora privata företag men också bolag som handlas på börsen. Reformer av ett… Läs mer »

Fondförvaltare -vilken är den bästa fondförvaltaren 2019?

Vilken är den bästa aktiefondförvaltaren i Sverige? Den bästa aktiefondförvaltaren 2019 var enligt Morningstar Lannebo och de vann priset ”Best Equity House Sweden”. Lannebo har flera fonder som haft jämn avkastning och en aktiv fondförvaltning. Småbolag Lannebo Sverige Lannebo likviditet Sverige hållbarhet Motiveringen till priset var: ”Ett koncentrerat sortiment aktiefonder där alla har högt fondbetyg för… Läs mer »

Amerikafonder under Donald Trump

Vi förväntar oss en global tillväxt att sakta in nästa år, och USA: s tillväxt stabiliseras på en mycket högre nivå än andra regioner, även som effekterna av 2018: s finanspolitiska stimulans kommer blekna. Marknaderna är sårbara för risken att en nedgång är nära, även som vi ser den faktiska risken för en amerikansk recession… Läs mer »

Indien fonder – är det ett bra investeringsalternativ?

Den indiska centralbanken kom med en prognos i februari 2019 att indiens ekonomi kommer att expandera med en årstakt på 7,4 procent under 2019-20. Narendra Modi har haft makten i landet sedan 2014 och skapat en ny konkurslag, ett penningpolitisk ramverk, och skatter på varor och tjänster men kritiserats för att inte reformerat landet mer.… Läs mer »

Fonder när aktiemarknaden sjunker och börsen faller

Även om börsen faller och aktiemarknaden sjunker så finns det placeringar som klarar av det och står emot. Som aktiemäklare kan du placera i aktienedgång och blanka aktier dvs att aktierna kommer falla. Det finns många hedgefonder som har friare placeringsmöjligheter och tjänar pengar under nedgång exempelvis med blanking. Det finns trendföljande hedgefonder som kallas… Läs mer »

Nya index för den nya ekonomins företag – men när lanseras fonderna?

Robotisering, AI och automatisering är en megatrend Hur gör man ifall man vill investera i framtidens företag? Robotteknik och automation växer exponentiellt och påverkar hur vi arbetar och lever. Många kapitalplacerare försöker hitta de nya företagen som kommer komma in på den här marknaden utöver teknikgiganterna Google, Facebook, Microsoft, Tesla och Amazon. ETF Securities har… Läs mer »

Guide för dig som vill köpa och sälja fonder

Fonder är ett enkelt sätt att investera och du kan enkelt skaffa ett brett spektrum av investeringar. De erbjuder en rad fördelar eftersom de är väldigt lätt att köpa och sälja. Men innan du beslutar dig för vilka som är de bästa fonderna som är lämpliga för dig, måste du göra en del efterforskningar. Nedan… Läs mer »