Kategoriarkiv: Bästa fond

Bästa fond – blogg om om de bästa fonderna

Amerikafonder under Donald Trump

Om Nordamerikafonder Nordamerikafonder gick starkt under Obamas sista period och osäkerheten har ökat med Donald Trump som president. Här finns också en viktig faktor som hur dollarn utvecklas gentemot den svenska kronan. Det reella BNP ökade med 2,3% under 2017 jämfört med 1.5% under 2016. Arbetslösheten minskade till 4.1% i december 2017. Den amerikanska börsen… Läs mer »

Fonder när aktiemarknaden sjunker och börsen faller

Även om börsen faller och aktiemarknaden sjunker så finns det placeringar som klarar av det och står emot. Som aktiemäklare kan du placera i aktienedgång och blanka aktier dvs att aktierna kommer falla. Det finns många hedgefonder som har friare placeringsmöjligheter och tjänar pengar under nedgång exempelvis med blanking. Det finns trendföljande hedgefonder som kallas… Läs mer »

Nya index för den nya ekonomins företag – men när lanseras fonderna?

Robotisering, AI och automatisering är en megatrend Hur gör man ifall man vill investera i framtidens företag? Robotteknik och automation växer exponentiellt och påverkar hur vi arbetar och lever. Många kapitalplacerare försöker hitta de nya företagen som kommer komma in på den här marknaden utöver teknikgiganterna Google, Facebook, Microsoft, Tesla och Amazon. ETF Securities har… Läs mer »

Indien fonder – är det ett bra alternativ?

BSE Sensex (Bombay Stock Exchange Sensitive Index), som också kallas för BSE 30 är ett aktieindex med de 30 mest handlade aktierna vid Bombay Stock Exchange. Du hittar indexet bl på den här sidan där du kan få se glödhete aktier med deras heatmaps! Den indiska ekonomin har bevittnat ett paradigmskifte det senaste decenniet och verka… Läs mer »

Guide för dig som vill köpa och sälja fonder

Fonder är ett enkelt sätt att investera och du kan enkelt skaffa ett brett spektrum av investeringar. De erbjuder en rad fördelar eftersom de är väldigt lätt att köpa och sälja. Men innan du beslutar dig för vilka som är de bästa fonderna som är lämpliga för dig, måste du göra en del efterforskningar. Nedan… Läs mer »

Lands specifika fonder

Tänk på att lands specifika fonder som placerar utomlands påverkas även av vad som händer med valutakursen. En annan viktig faktor på sikt är populationen och om den är åldrande. Läs mer om: Japanfonder Kinafonder Europafonder